top of page
Αναζήτηση

5 συμβουλές για την αποφυγή οικονομικής καταστροφής κατά την εκκίνηση μιας επιχείρησης


Ξεκινώντας τη δική σας επιχείρηση είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι το εισιτήριο για την προσωπική σας αυτονομία και η οικονομική ανεξαρτησία που πάντα θέλατε. Αν δεν λειτουργήσει όπως είχε προγραμματιστεί, μπορεί να μετατραπεί περισσότερο σε έναν εφιάλτη - ειδικά εάν έχει γίνει ένα χάος των προσωπικών σας οικονομικών.

Γι 'αυτό, πριν ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση, είναι σημαντικό να είστε σε σταθερή οικονομική βάση και να έχετε ένα σχέδιο για να διασφαλίσετε ότι ο προσωπικός σας πλούτος θα προστατεύεται, ανεξάρτητα από το πώς η επιχείρησή σας αποδίδει στο μέλλον.

1. Μην βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι

Το μόνο πράγμα χειρότερο από την αποτυχία μιας επιχείρησης είναι να αποτύχει αφού επενδύσετε όλα τα χρήματά σας σε αυτήν.

Οι επιχειρηματίες γενικά τείνουν να είναι αισιόδοξοι αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για την πιθανή οικονομική πτώση διαφορετικών σεναρίων.

2. Διατηρήστε ένα καλό "μαξιλάρι" επείγουσας ανάγκης

Ο βασικός κανόνας είναι να έχετε τρείς έως έξι μήνες έκτακτης ανάγκης σε μετρητά.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες χρειάζονται ένα πολύ μεγαλύτερο "μαξιλάρι" - ειδικά εάν δεν έχουν άλλη ροή εισοδήματος.

Ένα πράγμα που οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι, στην αρχή, ο επιχειρηματίας είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας. Έτσι, εάν ο επιχειρηματίας αποτύχει οικονομικά, η επιχείρηση δεν έχει καμία πιθανότητα ανάκαμψης.

3. Διαφοροποιήστε τις επενδύσεις σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν τα οφέλη από την ύπαρξη ενός πολύ διαφοροποιημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου, ωστόσο οι επιχειρηματικές επενδύσεις αποκλείονται συχνά από την ομάδα.

Εάν αναλαμβάνετε τον υψηλό κίνδυνο να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, οι άλλες επενδύσεις σας πρέπει να είναι πολύ πιο συντηρητικές.

4. Βεβαιωθείτε ότι είστε επαρκώς ασφαλισμένοι

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να είναι λάθος όταν ξεκινάτε μια νέα επιχείρηση, οπότε είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο για να καθορίσετε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση ορισμένων κινδύνων.

5. Μην ξεχάσετε την εφορία

Μιλώντας με έναν φοροτεχνικό είναι ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι θα ρυθμίσετε σωστά τη δομή της επιχείρησής σας.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε κανένα δαπανηρό λάθος, το οποίο είναι εύκολο να το κάνετε αφού οι κανόνες της εφορίας είναι δύσκολοι για κατανόηση.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page