top of page
Αναζήτηση

6 τύποι ασφάλισης που χρειάζεστε για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας


Από την ημέρα που ένας επιχειρηματίας ξεκινά μια επιχείρηση, εκθέτει τον εαυτό του σε ορισμένους κινδύνους.

Ακόμα και πριν προσληφθεί ο πρώτος μισθωτός, υπάρχει κίνδυνος για μια επιχείρηση, καθιστώντας σημαντική τη σωστή ασφάλιση. Μια δίκη ή ένα καταστροφικό γεγονός θα μπορούσε να είναι αρκετό για να εξαλείψει μια μικρή επιχείρηση στο ξεκίνημά της.

Ευτυχώς, οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα τύπων ασφάλισης για να τους προστατεύσουν από αυτούς τους κινδύνους.

Παρακάτω μερικά είδη ασφάλισης που μια επιχείρηση πρέπει να έχει σε ισχύ το συντομότερο δυνατό.

1. Ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης

Η επαγγελματική ασφάλιση αστικής ευθύνης, γνωστή και ως ασφάλιση έναντι σφαλμάτων και παραλείψεων, καλύπτει μια επιχείρηση έναντι αξίωσης απαιτήσεων τρίτων που προκύπτουν από αμέλεια, από λάθη, αδυναμία εκτέλεσης ή γενικά της λειτουργίας της επιχείρησης.

2. Ασφάλιση περιουσίας

Αν μια επιχείρηση κατέχει ή μισθώνει το χώρο της, η ασφάλιση περιουσίας είναι απαραίτητη. Αυτή η ασφάλιση καλύπτει το οίκημα, της βελτιώσεις που έχετε πραγματοποιήσει, τον εξοπλισμό, τα εμπορεύματα κ.α. σε περίπτωση πυρκαγιάς, καταιγίδας ή κλοπής αλλά και άλλων πολλών πρόσθετων καλύψεων από συγκεκριμένους κινδύνους.

3. Ομαδική ασφάλιση υγείας & ζωής εργαζομένων

Μόλις προσληφθούν οι πρώτοι μισθωτοί, πρέπει να προστεθεί ασφάλιση υγείας & ζωής στα ασφαλιστήρια συμβόλαια μιας επιχείρησης. Αυτό θα καλύπτει παροχές ιατρικής περίθαλψης, αναπηρίας και θανάτου σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος τραυματιστεί ή πεθάνει λόγω της εργασίας του με την επιχείρηση αυτή αλλά και εκτός της εργασίας του.

4. Ασφάλιση αστικής ευθύνης προϊόντος

Εάν η επιχείρησή σας παράγει προϊόντα προς πώληση στη γενική αγορά, η ασφάλιση ευθύνης προϊόντος είναι αναγκαία.

Ακόμα και μια επιχείρηση που λαμβάνει όλα τα μέτρα για να βεβαιωθεί ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο. Η ασφάλιση ευθύνης για το προϊόν λειτουργεί για την προστασία μιας επιχείρησης σε μια τέτοια περίπτωση, με την κάλυψη ειδικά προσαρμοσμένη σε συγκεκριμένο τύπο προϊόντος.

5. Ασφάλιση οχημάτων

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν εταιρικά οχήματα, τα εν λόγω οχήματα θα πρέπει να είναι πλήρως ασφαλισμένα για την προστασία των επιχειρήσεων από την ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα, ή ζημιάς απώλειας μεταφοράς προιόντων, πυρκαγιάς, κλοπής κτλ.

6. Ασφάλιση διακοπής λειτουργίας

Εάν συμβεί καταστροφή ή καταστροφικό συμβάν, πιθανώς θα διακοπεί η λειτουργία μιας επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η επιχείρησή σας θα υποφέρει από χαμένο εισόδημα λόγω της αδυναμίας του προσωπικού σας να εργαστεί στο γραφείο, να κατασκευάσει προϊόντα ή να πραγματοποιήσει πωλήσεις. Αυτός ο τύπος ασφάλισης ισχύει ιδιαίτερα για τις εταιρείες που χρειάζονται μια φυσική τοποθεσία όπως τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Η ασφάλιση διακοπής των επιχειρήσεων αντισταθμίζει μια επιχείρηση για το χαμένο εισόδημά της κατά τη διάρκεια αυτών των συμβάντων.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page