top of page
Αναζήτηση

Τι κάνει τα τσιγάρα τόσο τοξικά και επικίνδυνα;


Υπάρχουν περισσότερα από 5.000 χημικά συστατικά στον καπνό των τσιγάρων, και εκατοντάδες από αυτά είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων.

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά:

1,3-Βουταδιένιο, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή καουτσούκ. Θεωρείται καρκινογόνος χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει συγκεκριμένους καρκίνους του αίματος.

Αρσενικό, χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του ξύλου. Ορισμένες ενώσεις του αρσενικού έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο του πνεύμονα, του δέρματος, του ήπατος και της ουροδόχου κύστης.

Βενζόλιο, χρησιμοποιείται για την παρασκευή άλλων χημικών ουσιών. Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, κυρίως λευχαιμία.

Κάδμιο, ένα μέταλλο που χρησιμοποιείται για να παρασκευάζονται μπαταρίες. Το Κάδμιο και οι ενώσεις του καδμίου μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα και έχουν συσχετιστεί με νεφρών και του προστάτη.

Χρώμιο VI, χρησιμοποιείται στο κράμα μετάλλων, χρώματα και χρωστικές ουσίες. Οι ενώσεις του προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα και έχουν συσχετιστεί με τον καρκίνο της μύτης και των ρινικών κόλπων.

Φορμαλδεΰδη, χρησιμοποιείται για την παρασκευή άλλων χημικών ουσιών και ρητινών. Χρησιμοποιείται επίσης και ως συντηρητικό. Η φορμαλδεΰδη προκαλεί λευχαιμία και καρκίνο στους αναπνευστικούς ιστούς.

Πολώνιο-210, ένα ραδιενεργό στοιχείο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί καρκίνο στα ζώα.

Πίσσα, δεν είναι μια ενιαία χημική ουσία, αλλά περιγράφει διάφορες χημικές ουσίες που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου. Αφήνει μια κολλώδη, καφέ υπόλειμμα στους πνεύμονές σας, τα δόντια και τα νύχια.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page