top of page
Αναζήτηση

Τι είναι η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;



Ο όρος «μικτή» ή αλλιώς «κάλυψη ιδίων ζημιών» αναφέρεται σε ασφάλιση που θα καλύψει τη ζημιά στο δικό μας όχημα, ακόμα κι αν φταίμε εμείς για το ατύχημα, ανάλογα με την απαλλαγή που έχουμε επιλέξει.


Αυτά τα συγκεκριμένα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου έχουν υψηλότερο κόστος από το συνηθισμένο, το οποίο είναι απολύτως λογικό λόγω των κινδύνων που αναλαμβάνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Σε περίπτωση όμως που προκαλέσουμε υλική ζημιά στο όχημά μας από δική μας ευθύνη, το παραπάνω κόστος μας αποζημιώνει πραγματικά στο τέλος.


Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η απαλλαγή που αντιπροσωπεύει τη συμμετοχή σας στο κόστος για την υλική ζημιά στο όχημά σας. Το ποσό της απαλλαγής είναι το ποσό που συνεισφέρετε στο κόστος.

Π.χ. εάν το συμβόλαιο ασφάλισης του αυτοκινήτου ορίζει απαλλαγή 250€ και αντιμετωπίσετε ζημιά ύψους 2.820€, την οποία πρόκειται να καλύψει η ασφαλιστική εταιρεία, θα λάβετε 2.570€ αφού αφαιρεθεί η συμμετοχή σας.


Ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το ποσό της απαλλαγής είναι η κατάσταση του οχήματός σας, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να ζητήσει μεγαλύτερη απαλλαγή εάν υπάρχουν φθορές.


Σημειώστε ότι το επιλεγμένο ποσό απαλλαγής σας δίνει τη δυνατότητα να περιορίσετε το κόστος του συμβολαίου. Όσο υψηλότερη θα είναι η απαλλαγή, τόσο χαμηλότερο το ασφάλιστρο.




Πατήστε παρακάτω και πάρτε προσφορά online άμεσα για μικτή επιλέγοντας ανάμεσα σε 21 εταιρίες, δίνοντας πάντα προσοχή στην απαλλαγή που επιλέγετε.


Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
AV-ASFALISI LOGO
bottom of page