top of page
Αναζήτηση

Κατανοώντας πότε η Ασφάλεια Αυτοκινήτου ΔΕΝ μας καλύπτει



Σύμφωνα με τη νομοθεσία στη χώρα μας, οι ασφαλιστικές εταιρίες ενώ είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κάλυψη για την αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη, του κατόχου και κάθε οδηγού ενός ασφαλισμένου οχήματος, υπάρχουν ορισμένες νόμιμες εξαιρέσεις που είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε.


Νόμιμες Εξαιρέσεις


Οι εξαιρέσεις είναι οι εξής:


  1. Αστική ευθύνη προσώπου που έκλεψε το ασφαλισμένο όχημα: Όταν το ατύχημα προκληθεί από κάποιον που έχει κλέψει το όχημα, η ασφαλιστική εταιρία δεν υποχρεούται να καλύψει την αστική του ευθύνη.

  2. Αστική ευθύνη προσώπου που προκάλεσε εκ προθέσεως το ατύχημα: Εάν το ατύχημα έχει προκληθεί σκόπιμα, η ασφαλιστική εταιρία δεν είναι υποχρεωμένη να καλύψει τις ζημιές.

  3. Αστική ευθύνη έναντι προσώπων που συμφώνησαν να μεταφερθούν με το αυτοκίνητο ενώ γνώριζαν ότι έχει αφαιρεθεί παράνομα ή χρησιμοποιείται για εγκληματικές πράξεις: Άτομα που γνωρίζουν ότι το όχημα έχει αφαιρεθεί παράνομα ή χρησιμοποιείται για εγκληματικές πράξεις και παρόλα αυτά συμφωνούν να επιβιβαστούν, δεν καλύπτονται από την ασφάλιση.

  4. Οι ζημιές από οδηγό χωρίς άδεια οδήγησης: Όταν ο οδηγός δεν κατέχει έγκυρη άδεια οδήγησης, η ασφαλιστική εταιρία έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει την κάλυψη.

  5. Οι ζημιές από οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών: Εάν ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, η ασφαλιστική εταιρία μπορεί να μην καλύψει τις ζημιές.

  6. Οι ζημιές από αυτοκίνητο του οποίου γίνεται διαφορετική χρήση από την ασφαλισμένη: Όταν το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για σκοπό διαφορετικό από αυτόν που δηλώθηκε στην ασφάλιση, η εταιρία μπορεί να εξαιρέσει την κάλυψη.

  7. Αστική ευθύνη αν το ασφαλισμένο όχημα λαμβάνει μέρος στις λεγόμενες «κόντρες», σε δοκιμαστικές διαδρομές ή σε αυτοσχέδιους αγώνες: Σε περίπτωση που το όχημα συμμετέχει σε παράνομους αγώνες δρόμου ή σε άλλες παράνομες δραστηριότητες, η ασφαλιστική εταιρία δεν υποχρεούται να παρέχει κάλυψη.

  8. Αστική ευθύνη αν ο οδηγός είναι κάτω των 23 ετών ή απέκτησε δίπλωμα τους τελευταίους δώδεκα μήνες πριν το ατύχημα και δεν έχει δηλωθεί ως νέος οδηγός στην ασφαλιστική εταιρία: Εάν ο οδηγός είναι νέος ή άπειρος και δεν έχει δηλωθεί ως τέτοιος, η ασφαλιστική εταιρία μπορεί να εξαιρέσει την κάλυψη.

  9. Αστική ευθύνη όταν το ασφαλισμένο όχημα ρυμουλκεί άλλο όχημα ή ρυμουλκείται ή ανασύρεται από άλλο όχημα: Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ασφαλιστική εταιρία δεν υποχρεούται να παρέχει κάλυψη.

  10. Αστική ευθύνη αν το ασφαλισμένο όχημα κινείται σε δρόμους στους οποίους απαγορεύεται από το νόμο η κυκλοφορία: Οχήματα που κινούνται σε περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία τους, δεν καλύπτονται από την ασφάλιση.



Ως υπεύθυνοι οδηγοί λοιπόν, ας γνωρίζουμε και να συμμορφωνόμαστε με αυτές τις εξαιρέσεις για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις σε περίπτωση ατυχήματος.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
AV-ASFALISI LOGO
bottom of page