top of page
Αναζήτηση

Πώς να αποτρέψετε την αντοχή στα αντιβιοτικά


Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά εμφανίζεται όταν τα βακτήρια αναπτύσσουν άμυνα. Αυτό καθιστά τα φάρμακα άχρηστα έναντι των νέων ανθεκτικών στελεχών, επιτρέποντας την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας και της εξάπλωσης σε άλλα μικρόβια, δημιουργώντας λοιμώξεις που είναι ανθεκτικές στα φάρμακα και οι οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία από την αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τις οικογένειές σας:

Πλύνε τα χέρια σου

Το σώμα μας εκτίθενται συνεχώς σε εκατομμύρια μικρόβια. Το τακτικό πλύσιμο των χεριών μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μικροβίων και στην πρόληψη της ασθένειας.

Γνωρίστε τα συμπτώματα

Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τα πρώιμα συμπτώματα μιας λοίμωξης. Εάν πιστεύετε ότι έχετε λοίμωξη ή εάν η λοίμωξή σας δεν βελτιώνεται ή επιδεινώνεται, μιλήστε με τον ιατρό σας.

Κάντε ερωτησεις

Συζητήστε με τον ιατρό σας σχετικά με τα αντιβιοτικά που συνταγογραφούν και μάθετε για πιθανές παρενέργειες. Ρωτήστε τι κάνουν για να διατηρήσουν τις εγκαταστάσεις τους ασφαλή και να αποτρέψουν περαιτέρω μολύνσεις.

Μάθετε τους σωστούς τρόπους χρήσης αντιβιοτικών

Δεν χρειάζονται όλες οι λοιμώξεις αντιβιοτικά. Μιλήστε με τον ιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε το σωστό αντιβιοτικό, στη σωστή δόση, για το σωστό χρονικό διάστημα. Ποτέ μην ζητάτε αντιβιοτικά εάν ο ιατρός αναφέρει ότι είναι περιττό.

Ποτέ μην μοιράζεστε ή χρησιμοποιείτε τα αντιβιοτικά που απομένουν

Λαμβάνετε μόνο αντιβιοτικά όταν συνταγογραφούνται και χορηγούνται κατάλληλα από τον ιατρό σας.

Ετοιμάστε τα τρόφιμά σας με ασφάλεια

Τα τρόφιμα όπως το κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να μολυνθούν από βακτήρια. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν τέσσερα απλά βήματα για την ασφαλή προετοιμασία των τροφίμων: Καθαρίστε, χωρίστε, μαγειρέψτε και ψήστε.

Εμβολιαστείτε

Η λήψη του ετήσιου εμβολίου κατά της γρίπης και η ενημέρωση όλων των εμβολιασμών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ασθένειας.

Πηγή: www.nfid.org

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page