top of page
Αναζήτηση

Οδηγώντας με καύσωνα


Η σημασία της συντήρησης του αυτοκινήτου μας

Γνωρίζετε ότι το ακραίο κρύο μπορεί να έχει επιπτώσεις στο αυτοκίνητό σας, αλλά ξέρατε ότι η υπερβολική ζέστη μπορεί να κάνει το ίδιο στο όχημά σας επίσης;

Η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε μακριά τα προβλήματα που σχετίζονται με το καύσωνα είναι να έχετε ελέγξει το όχημά σας.

Ελέγξτε τα υγρά

Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλή ταλαιπωρία στους καλοκαιρινούς μήνες παρακολουθώντας τα υγρά του αυτοκινήτου σας. Τα υγρά που πρέπει να ελέγξετε περιλαμβάνουν:

  • Ψυκτικό: Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν το επίπεδο αντιψυκτικού στο κινητήρα είναι πολύ χαμηλό, μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση!

  • Λάδι κινητήρα

  • Υγρό μετάδοσης (Κιβωτίου ταχυτήτων)

  • Υγρά φρένων

  • Υγρό του υδραυλικού τιμονιού

Ελέγξτε τους ιμάντες και τους εύκαμπτους σωλήνες του αυτοκινήτου σας

Η έντονη θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ρωγμές, φουσκώματα και άλλες ζημιές στους ιμάντες και στους εύκαμπτους σωλήνες και ίσως χρειαστεί να αντικατασταθούν.






Αντικαταστήστε την μπαταρία σας

Αν το αυτοκίνητό σας έχει μια παλιά μπαταρία, ο καύσωνας μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Για να αποφύγετε τις δαπανηρές επισκευές, αξίζει να δοκιμάσετε τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας ή ακόμα και να την αντικαταστήσετε - η πλήρης φόρτιση μιας νέας μπαταρίας θα σας κοστίσει λιγότερο.

Ελέγξτε τη πίεση των ελαστικών σας

Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας κάθε φορά που επισκέπτεστε το βενζινάδικο (ή, εάν διαθέτετε ένα μετρητή πίεσης ελαστικών, μπορείτε να το κάνετε αυτό στο σπίτι). Η πίεση των ελαστικών ανεβαίνει στην πραγματικότητα όταν εκτίθενται σε θερμότητα και διατηρώντας τα με σωστή πίεση, ελέγχοντάς τα κρύα, θα διασφαλίσουν το όχημά σας από τυχόν προβλήματα.

Κρατήστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας δροσερό

Σιγουρευτείτε ότι το σύστημα κλιματισμού, εφόσον το όχημά σας διαθέτει, λειτουργεί σωστά. Εάν το όχημά σας διαθέτει φίλτρο αέρα καμπίνας, ελέγξτε (και αντικαταστήστε, αν είναι απαραίτητο), ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σύστημα ψύξης.

Σκεφτείτε την Εθνική οδό αντί των πλευρικών δρόμων

Οι αυτοκινητόδρομοι συνήθως διατηρούνται καλύτερα από τους επαρχιακούς δρόμους και είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για την αντιμετώπιση ακραίας θερμοκρασίας. Απλά θυμηθείτε την σπουδαιότητα της συντήρησης των ελαστικών σας - το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι μια έκρηξη ελαστικού στην εθνική οδό.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page