top of page
Αναζήτηση

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2018 θα επικεντρωθεί στη σχέση καπνίσματος και καρδιακών παθή


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2018 θα επικεντρωθεί στη σημαντική σχέση μεταξύ του καπνίσματος και καρδιακών παθήσεων.

Κάθε χρόνο, στις 31 Μαΐου, ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας, σηματοδοτούν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος αναδεικνύοντας τους κινδύνους για την υγεία και τους άλλους κινδύνους που σχετίζονται με το κάπνισμα και να υποστηρίξουν αποτελεσματικές πολιτικές για τη μείωση της κατανάλωσης καπνού.

Η καμπάνια του στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σχέση μεταξύ του καπνίσματος και των καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD), συμπεριλαμβανομένου του εγκεφαλικού επεισοδίου, το οποίο αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου στον κόσμο.

Η εκστρατεία θα προωθήσει επίσης εφικτές δράσεις και μέτρα που μπορούν να λάβουν οι κυβερνήσεις και το κοινό για να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία της καρδιάς που προκαλεί ο καπνός.

Η καρδιαγγειακή νόσος σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη αιτία θανάτου παγκοσμίως και η χρήση καπνού και η έκθεση σ' αυτόν συμβάλλουν στο 12% περίπου όλων των θανάτων από καρδιακές παθήσεις. Η χρήση καπνού είναι η δεύτερη κύρια αιτία της καρδιαγγειακής νόσου μετά από υψηλή αρτηριακή πίεση.

Παρά τις γνωστές επιπτώσεις της υγείας του καπνού στην καρδιά και τη διαθεσιμότητα λύσεων για τη μείωση του σχετικού θανάτου και ασθενειών, η γνώση σε μεγάλες ομάδες του κοινού ότι ο καπνός είναι μία από τις κύριες αιτίες της καρδιαγγειακής νόσου είναι χαμηλή.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2018 στοχεύει στο να:

  • Επισημάνει τους δεσμούς μεταξύ της χρήσης προϊόντων καπνού και της καρδιάς και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων.

  • Αυξήσει την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη χρήση του καπνού και την έκθεση στον παθητικό καπνό σχετικά με την καρδιαγγειακή υγεία.

  • Παρέχει ευκαιρίες στο κοινό, στις κυβερνήσεις και σε άλλους να αναλάβουν δεσμεύσεις για την προώθηση της υγείας της καρδιάς προστατεύοντας τους ανθρώπους από τη χρήση προϊόντων καπνού.

  • Ενθαρρύνει τις χώρες να ενισχύσουν την εφαρμογή των αποδεδειγμένων μέτρων ελέγχου καπνού που περιέχονται στον ΠΟΥ.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page