top of page
Αναζήτηση

Τι να ρωτήσετε το γιατρό σας πριν από μια χειρουργική επέμβαση


Εάν αντιμετωπίζετε την περίπτωση μιας χειρουργικής επέμβασης, δεν είστε οι μόνοι.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια σαν κι εσάς βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Πολλοί θα πίστευαν ότι μία χειρουργική επέμβαση είναι πάντα υπόθεση ζωής ή θανάτου. Στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότερες επεμβάσεις δεν είναι επείγουσες περιπτώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε χρόνο για να μάθετε για τη χειρουργική επέμβαση, που έχει συστήσει ο γιατρός σας, ώστε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και να αισθανθείτε άνετα ότι είναι η καλύτερη θεραπεία.

Σημαίνει επίσης ότι έχετε χρόνο να βρείτε τον σωστό χειρουργό και νοσοκομείο και να κάνετε ερωτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Οι απαντήσεις παρακάτω θα σας βοηθήσουν να λάβετε την καλύτερη απόφαση για τη θεραπεία σας και να είστε όσο το δυνατόν προετοιμασμένοι.

Ζητήστε από το γιατρό σας να σας εξηγήσει:

  • Γιατί πρέπει να κάνετε χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, όπως, να ανακουφίσετε ή να αποτρέψετε τον πόνο, να μειώσετε ένα σύμπτωμα ενός προβλήματος, να βελτιώσετε τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού σας ή ακόμα και να σώσει τη ζωή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει πώς η επέμβαση που πρότεινε ο γιατρός σας θα βελτιώσει την υγεία σας.

  • Τι είδους επέμβαση συστήνει. Ρωτήστε τον χειρουργό σας για να σας εξηγήσει την διαδικασία και πώς γίνεται. Μπορεί να σας σχεδιάσει μια εικόνα ή ένα διάγραμμα και να σας εξηγήσει κάποια από τα βήματα.

  • Ρωτήστε εάν υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να κάνετε τη επέμβαση. Για παράδειγμα, ορισμένες διαδικασίες που κάποτε χρειάζονταν μεγάλες τομές μπορούν τώρα να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας πολύ μικρότερες τομές ή τη χρήση π.χ. ρομποτικής χειρουργικής. Για κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις πρέπει να μείνετε στο νοσοκομείο αρκετές μέρες, αλλά για άλλες μπορείτε να πάτε σπίτι την ίδια μέρα.

  • Εάν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ανάλογα με την κατάστασή σας, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να μην είναι η μόνη απάντηση σε ένα ιατρικό πρόβλημα. Τα φάρμακα ή οι θεραπείες, όπως ειδικές ασκήσεις ή αλλαγές στη διατροφή, θα μπορούσαν να σας δώσουν τα ίδια ή ακόμα και καλύτερα αποτελέσματα.

  • Το όφελος της επέμβασης. Ρωτήστε το χειρουργό σας για να σας εξηγήσει τι θα κερδίσετε με την εν λόγω διαδικασία. Εάν, για παράδειγμα, χρειάζεστε αντικατάσταση ισχίου, μπορεί να είστε σε θέση να περπατήσετε χωρίς πόνο μετά την επέμβαση.

  • Οι κίνδυνοι της επέμβασης. Όλες οι λειτουργίες έχουν κάποιο κίνδυνο. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να εξισορροπηθούν το όφελος της επέμβασης με τον κίνδυνο επιπλοκών ή παρενεργειών. Τυπικές επιπλοκές περιλαμβάνουν λοίμωξη, υπερβολική αιμορραγία, τυχαίο τραυματισμό ή αντίδραση στην αναισθησία. Ρωτήστε το γιατρό σας για να σας εξηγήσει ποιες παρενέργειες μπορεί να έχετε, όπως οίδημα ή πόνος γύρω από την τομή. Μάθετε ποια μέτρα θα πάρουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές για να ελέγξουν τον πόνο που μπορεί να αισθανθείτε μετά τη χειρουργική επέμβαση.

  • Πόσο θα κοστίσει. Καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρεία πριν από τη επέμβαση εφόσον είστε ασφαλισμένοι. Εάν δεν έχετε ασφάλιση υγείας, μιλήστε στο γραφείο κίνησης του νοσοκομείου και στο χειρουργό σας για να δείτε αν μπορείτε να πάρετε κάποια έκπτωση για το κόστος της επέμβασης, πράγμα δύσκολο.

Παρόλο που εκτελούνται εκατομμύρια επεμβάσεις κάθε χρόνο, η χειρουργική επέμβαση είναι μια μεγάλη απόφαση για κάθε ασθενή. Πάρτε το χρόνο που χρειάζεται να κάνετε ερωτήσεις προτού υποβληθείτε στην επέμβαση. Όταν είστε καλά ενημερωμένοι για τη θεραπεία σας, οι πιθανότητες είναι καλύτερες ώστε να είστε πιο ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page