top of page
Αναζήτηση

Γιατί οι χειρουργικές επεμβάσεις κοστίζουν τόσο πολύ;


Μία χειρουργική επέμβαση κοστίζει πολύ και μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι τόσο ακριβή.

Ενώ ορισμένες διαδικασίες έχουν μικρότερο κόστος από άλλες, καμία δεν είναι φθηνή και μερικές κοστίζουν ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Υπάρχουν πολλές δαπάνες που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση τις οποίες γνωρίζουν οι ασθενείς, αλλά υπάρχουν και πρόσθετα ποσά που δεν είναι τόσο προφανή.

Κόστη ιατρών και χειρουργών για την επέμβαση

Η συντριπτική πλειοψηφία των χειρουργείων απαιτεί τουλάχιστον δύο γιατρούς, και σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερους. Υπάρχει πάντα τουλάχιστον ένας χειρουργός που εκτελεί τη διαδικασία και ένας αναισθησιολόγος, με κάθε ιατρό που συμμετέχει στη διαδικασία να υποβάλλει λογαριασμό για τις υπηρεσίες του.

Πρόσθετο Προσωπικό

Εκτός από τους γιατρούς που συμμετέχουν στη χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιπλέον μέλη του προσωπικού στο χειρουργείο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Προ-Χειρουργικές εξετάσεις και Φροντίδα

Ο δρόμος προς τη χειρουργική επέμβαση θα ξεκινήσει με μια συνεννόηση με τον χειρουργό σας, στην οποία θα καθοριστεί η αμοιβή και το είδος της επέμβασης. Το τελευταίο παίζει σημαντικότατο ρόλο στο ύψος του ποσού που θα χρειαστεί να καταβληθεί (μια κλασσική ανοικτή μέθοδος vs λαπαροσκοπική vs ρομποτική). Σε οποιαδήποτε πρόσθετη επίσκεψη, τόσο πριν όσο και μετά από τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί επίσης να ζητηθεί επιπλέον αμοιβή.

Ο χειρουργός σας - ανάλογα με το είδος της επέμβασης - πιθανόν να διατάξει μια σειρά από εργαστηριακές εξετάσεις για να προχωρήσει στη διαδικασία.

Αυτές συνήθως περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, ακτινογραφίες θώρακος , τεστ απεικόνισης (CT, MRI, υπερηχογράφημα, PET), καρδιολογικό έλεγχο και τυχόν πρόσθετες εξετάσεις που ο χειρουργός θεωρεί απαραίτητες.

Αυτές οι εξετάσεις μπορεί να κυμαίνονται από εκατοντάδες έως χιλιάδες ευρώ και να προσθέσουν σημαντικά στο κόστος της χειρουργικής επέμβασης.

Η αίθουσα χειρουργικής

Η αίθουσα χρεώνεται στις περισσότερες εγκαταστάσεις. Οι δαπάνες περιλαμβάνουν την αποστείρωση και τη χρήση των οργάνων, τα μηχανήματα αναισθησίας, τον καθαρισμό του δωματίου μετά τη διαδικασία και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Χειρουργικά εμφυτεύματα

Η τιμή των εμφυτευμάτων ποικίλλει ευρέως, αλλά το γεγονός ότι πρέπει να είναι αποστειρωμένα, κατασκευασμένα από υλικά που αντέχουν στον χρόνο,να είναι συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό και να απαιτούν εκτεταμένες έρευνες και δοκιμές συνήθως τα καθιστά αρκετά δαπανηρά.

Φάρμακα

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της επέμβασης είναι ένα επιπλέον κόστος. Αυτά τα οποία χορηγούνται περιλαμβάνουν τα IV υγρά και φάρμακα αναισθησίας και οποιαδήποτε ειδικά φάρμακα που είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως τα αντιβιοτικά, καθώς και φάρμακα τοπικής ή επισκληριδίου αναισθησίας και τοπικά αντισηπτικά.

Χώρος ανάρρωσης

Το δωμάτιο ανάνηψης που συχνά αναφέρεται ως Μονάδα φροντίδας μετά την αναισθησία, είναι εκεί όπου οι ασθενείς μεταφέρονται μετά από την επέμβαση για να παρακολουθούνται, ενώ η αναισθησία αποδράμει.

Υπάρχει μια μεμονωμένη χρέωση για τον χώρο και το χρόνο που αφιερώνεται στην ανάνηψη, μαζί με τα φάρμακα που χορηγούνται.

Νοσοκομειακή φροντίδα

Εάν για την αποκατάσταση από τη χειρουργική επέμβαση χρειάζεται να γίνει νοσηλεία του ασθενούς, θα υπάρχει ουσιαστική αμοιβή για το νοσοκομειακό δωμάτιο και τη νοσηλευτική περίθαλψη που την συνοδεύει. Ενδέχεται να απαιτηθούν πρόσθετες εξετάσεις, αναλώσιμα, φάρμακα ή φροντίδα, τα οποία θα αυξήσουν το κόστος της διαδικασίας.

Αν ο ασθενής χρειαστεί να εισαχθεί στη ΜΕΘ, τότε το κόστος αυξάνεται σημαντικά. Σε μερικές κλινικές, οι 24 ώρες σε μια ΜΕΘ κοστίζουν τουλάχιστον 5,000 ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η βασική φροντίδα όπως είναι οι ακτινογραφίες, οι εξετάσεις αίματος και τα φάρμακα.

Διαβούλευση από γιατρούς

Σε ορισμένες περιπτώσεις και σε περιπεπλεγμένες καταστάσεις μπορεί να ζητηθεί η συνδρομή περισσοτέρων του ενός ειδικοτήτων για την λύση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο ασθενής. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με σχηματισμό ενός ιατρικού συμβουλίου προ ή μετά επεμβάσεως είτε και κατά τη διάρκεια της επέμβασης αν προκύψει κάποια επιπλοκή. Ακόμη ένας παράγοντας που αυξάνει το κόστος.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page