top of page
Αναζήτηση

5 συμβουλές για την αποφυγή διαρρήξεων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων


Η περίοδος των διακοπών των Χριστουγέννων είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου.

Είναι καιρός όπου οικογένειες επανενώνονται, φιλίες αναζωπυρώνονται και παραδόσεις συνεχίζονται.

Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου όχι μόνο για εσάς και την οικογένειά σας, αλλά και για τους διαρρήκτες.

Ο αριθμός των κλοπών και διαρρήξεων συχνά ανεβαίνει κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, επειδή οι κλέφτες γνωρίζουν ότι πολλές οικογένειες αφήνουν τα σπίτια τους και μερικές φορές και αυτοκίνητα χωρίς επίβλεψη κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε το σπίτι και τα υπάρχοντά σας προστατευμένα από κλοπή χρησιμοποιώντας αυτές τις πέντε απλές συμβουλές:

Κρατήστε φώτα αναμμένα

Όλοι ενθουσιαζόμαστε με τις διακοπές των Χριστουγέννων - ειδικά οι διαρρήκτες. Τα κενά σπίτια και τα διαμερίσματα είναι πρωταρχικοί στόχοι. Ευτυχώς για εσάς, μπορείτε να ξεγελάσετε τους κλέφτες να σκέφτονται ότι είστε στο σπίτι αφήνοντας τα φώτα αναμμένα, ρυθμίζοντας τα διακοσμητικά λαμπάκια με αυτόματο χρονοδιακόπτη και ζητώντας από τον γείτονα να ελέγχει την αλληλογραφία σας περιοδικά όλη την εβδομάδα. Αυτό θα δώσει στους πιθανούς εισβολείς την ψευδαίσθηση ότι κάποιος είναι πράγματι σπίτι.

Μην ενημερώνετε στα Social Media ότι λείπετε διακοπές

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι κάτι σπουδαίο για τους ανθρώπους, αλλά είναι σπουδαίο και για τους διαρρήκτες. Τα τελευταία χρόνια είναι σύνηθες για έναν επίδοξο διαρρήκτη να αντλεί πληροφορίες για το αν κάποιος βρίσκεται σε διακοπές ή όχι από τη δραστηριότητά του στα social media.

Αφήστε τις τσάντες των αγορών σας μακριά από τα μάτια

Με το θόρυβο και τη φασαρία των αργιών έρχονται και οι Χριστουγεννιάτικες αγορές. Όταν επισκέπτεστε πολλά καταστήματα, μπορεί να αφήσετε τσάντες, πακέτα και δώρα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σας. Φροντίστε να τοποθετήσετε τις αγορές σας στο πορτμπαγκάζ, ώστε να μην γίνετε στόχος για κλοπή. Μην ξεχάσετε να κλειδώσετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας και προσπαθήστε να σταθμεύσετε σε μια καλά φωτισμένη περιοχή.

Προστατέψτε όλες τις εισόδους

Οι κλέφτες δεν μπαίνουν στα σπίτια μέσω της μπροστινής πόρτας. Πριν φύγετε για τις διακοπές σας, βεβαιωθείτε ότι όλα, η πίσω πόρτα, η μπαλκονόπορτα, η μπροστινή πόρτα, τα παράθυρα, η πόρτα του γκαράζ κλπ. είναι όλα κλειδωμένα και ασφαλισμένα. Αν έχετε σύστημα συναγερμού, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο και λειτουργεί σωστά. Αν δεν έχετε σύστημα συναγερμού, ζητήστε από έναν γείτονα ή φίλο να ελέγχει μέχρι να επιστρέψετε.

Απαλλαγείτε από το άγχος

Ανεξάρτητα από το πόσο προετοιμάζεστε, η κλοπή μπορεί ακόμα να σας συμβεί. Ωστόσο, επενδύοντας σε ασφάλεια κατοικίας, μπορείτε να εξασφαλίσετε στον εαυτό σας ηρεμία σε περίπτωση που συμβεί.

Εύχομαι όλοι να έχετε ασφαλή και απολαυστικά Χριστούγεννα!

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page