top of page
Αναζήτηση

Ευρωκλινική Αθηνών: Εντός του τρίτου τριμήνου του 2017 αναβαθμίστηκαν τέσσερα σημαντικά τμήματα


- η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

- τα χειρουργεία του 2ου ορόφου

- τα χειρουργεία του 1ου ορόφου

- ο 5ος νοσηλευτικός όροφος

Οι ανακαινίσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να προκληθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της κλινικής και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προτείνει το ΚΕΕΛΠΝΟ διατηρώντας καθαρό τον περιβάλλοντα χώρο και τον αέρα εντός του νοσοκομείου με χρήση ειδικών μηχανημάτων.

Πιο συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στα χειρουργεία έγινε πλήρη ανακατασκευή των δαπέδων, οροφών και τοιχοποιίας με σκοπό την επίτευξη της καλύτερης δυνατής αποστείρωσης στους χώρους περιορίζοντας σημαντικά την πιθανότητα για μεταφορά λοιμώξεων.

Επίσης εγκαταστάθηκαν ειδικές θύρες ερμητικά κλειστές που αντέχουν στις υπερπιέσεις ή σε συνθήκες κενού, πράγμα που εγγυάται την μη διάχυση των βακτηριδίων που μπορεί να προκληθούν από την απώλεια της πόρτας.

Έγινε σημαντική αναβάθμιση στα συστήματα κλιματισμού των χειρουργείων με σκοπό την καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας αλλά και της πλήρους προστασίας των εργαζομένων και των ασθενών από αερόβιες μολύνσεις.

Σημαντική αναβάθμιση με σκοπό την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ήταν η προσθήκη ειδικής μονάδας τεχνητού νεφρού τελευταίας τεχνολογίας με σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υφιστάμενες μονάδες. Η αυτονομία και η ασφάλεια που παρέχει σε περίπτωση αστοχίας υλικού ή παροχών είναι τέτοια που να επιτρέπει ακόμα και σε πολλούς ταυτόχρονα ασθενείς να ολοκληρώσουν την θεραπείας τους χωρίς προβλήματα υπό όλες τις συνθήκες και ταυτόχρονα να παρέχει σημαντικά καλύτερη αποστείρωση της διαδικασίας και των δικτύων.

Σημαντική αναβάθμιση έγινε και στον 5ο νοσηλευτικό όροφο όπου με τη βοήθεια έμπειρων αρχιτεκτόνων έγιναν οι απαραίτητες μελέτες για παρεμβάσεις στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών. Έτσι στον όροφο αυτό ο ασθενής νοιώθει πιο ζεστά και πιο κοντά σε περιβάλλον πιο οικείο με απαλά και ήπια χρώματα και χρήση υλικών τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα επετεύχθη η καλύτερη αποστείρωση του χώρου με δυνατότητα ο όροφος αυτός να καθαρίζεται πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Τέλος μειώθηκε το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου της Ευρωκλινικής Αθηνών με χρήση φωτισμού LED.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page