top of page
Αναζήτηση

Κίνδυνοι που διατρέχει μια ξενοδοχειακή μονάδα


Μεγάλοι κίνδυνοι

  • Η πυρκαγιά που προκαλεί ζημιά στο κτίριο και το περιεχόμενο είναι μακράν ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε ένα ξενοδοχείο. Οι συνέπειες μιας πυρκαγιάς μπορεί να είναι πολύ σοβαρές όταν τραυματίζονται επισκέπτες και εργαζόμενοι (κίνδυνος αστικής ευθύνης και ατυχήματος). Ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος είναι ο κίνδυνος διακοπής εργασιών.

  • Οι καταιγίδες, οι πλημμύρες, ο σεισμός και άλλοι κίνδυνοι εξαρτώνται έντονα από τις τοπικές συνθήκες. Η πιθανότητα είναι γενικά γνωστή εκ των προτέρων. Οι συνέπειες αυτών των κινδύνων μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, με πλήρη καταστροφή κτιρίων και μεγάλο αριθμό θυμάτων.

  • Οι αξιώσεις ευθύνης που προκύπτουν από ζημιές σε πρόσωπα ή σε περιουσιακά στοιχεία τρίτων για τα οποία το ξενοδοχείο φέρει ευθύνη. Η προέλευση μπορεί να είναι στα κτίρια του ξενοδοχείου, στις υπηρεσίες του ή στα προϊόντα του (τρόφιμα). Ένα ξενοδοχείο μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για πολλά πράγματα που πηγαίνουν στραβά. Η υπεράσπιση σε περίπτωση δικαστικών διαφορών μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή, ανάλογα με τη χώρα στην οποία διεκπεραιώνεται η υπόθεση.

  • Η διακοπή εργασιών της επιχείρησης, που μπορεί να προκύψει από διάφορους κινδύνους ιδιοκτησίας όπως πυρκαγιά, καταιγίδες, πλημμύρες, σεισμοί, ζημιές στο νερό της πισίνας, σοβαρές βλάβες μηχανημάτων. Ανάλογα με τον τύπο του κινδύνου, η διακοπή εργασιών μπορεί να είναι πολύ σοβαρός κίνδυνος.

  • Τα ατυχήματα επισκεπτών και εργαζομένων είναι σημαντικοί κίνδυνοι. Εκτός από τις άμεσες συνέπειες, μπορούν να επηρεάσουν άσχημα τη φήμη ενός ξενοδοχείου όταν θεωρείται υπεύθυνο. Εκτός από την πιο επικίνδυνη πυρκαγιά, υπάρχουν πολλές άλλες πιθανότητες ατυχημάτων: πτώση, ολίσθηση, ηλεκτρικά ελαττώματα, εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητισμού, ανελκυστήρες, μέσα μεταφοράς.

Μεσαίοι κίνδυνοι

  • Κίνδυνοι για τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνουν κινδύνους όπως πλαστογράφηση, υπεξαίρεση, απάτη, κλοπή, που διαπράττουν οι εργαζόμενοι, πιστωτικοί κίνδυνοι και άλλοι.

Μικροί / μεσαίοι κίνδυνοι

  • Η ζημιά από νερό λόγω σπασμένων σωλήνων, διαρροών ψεκαστήρων (springlers) ή πισίνων είναι ένα μικρό πρόβλημα, εκτός και αν οι επιχειρήσεις λόγω της ζημιάς χάσουν δωμάτια, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπου εκεί μπορεί να είναι πιο σημαντικό.

  • Η κλοπή ιδιοκτησίας επισκεπτών ή στο ξενοδοχείο γενικά είναι ένας κίνδυνος ο οποίος πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπ'όψιν. Απειλούνται αντικείμενα όπως χρήματα, κοσμήματα, γούνες, αυτοκίνητα ή τα έργα τέχνης. Εκτός από τις χρηματικές αξίες, διακυβεύεται και η φήμη του ξενοδοχείου.

  • Κίνδυνοι ιδιοκτησίας και ζημιές στα κτίρια κατά τη διάρκεια κατασκευής (ανακαίνιση, νέες κατασκευές), καταστροφή έργων τέχνης, βλάβες σε οχήματα του ξενοδοχείου ή σπασμένα παράθυρα.

Μικρός κίνδυνος

  • Οι βλάβες μηχανημάτων που ορίζουν τον κίνδυνο βλάβης εξοπλισμού π.χ. Θέρμανση, κλιματισμό, ανελκυστήρες, επεξεργασία δεδομένων.Γενικά, η καλή συντήρηση και αποθήκευση ανταλλακτικών διατηρούν της βλάβες που ακολουθούν μικρές.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page