top of page
Αναζήτηση

Ασφάλεια αστικής ευθύνης: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση ζημιάς


Aτυχήματα συμβαίνουν και μερικές φορές οδηγούν σε ζημιά σε τρίτους, στην ιδιοκτησία ή στο πρόσωπο κάποιου άλλου. Εάν είστε ο υπεύθυνος για τη ζημιά, η ασφάλιση αστικής ευθύνης μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε το κόστος. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση ζημιάς για να διασφαλίσετε ότι η διαδικασία αξιώσεων και αποζημίωσης εξελίσσεται ομαλά.


Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Αν προκαλέσατε ζημιά ή τραυματισμό σε κάποιον άλλο, να ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό και να δώσετε εγγράφως όλες τις λεπτομέρειες, χωρίς να αναλάβετε καμία δέσμευση γραπτή ή προφορική. Αφού ενημερώσετε την εταιρία σας θα συμβουλευτείτε για το τι θα πρέπει να κάνετε. Οποιαδήποτε δικαστική πράξη, ένταλμα, απόφαση, απαγόρευση ή άλλο νομικό έγγραφο σας επιδοθεί θα πρέπει να αποσταλεί.

  • Να δηλώσετε τη ζημιά μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από τότε που περιήλθε σε γνώση σας το ζημιογόνο γεγονός, να ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό τον ασφαλιστικό σύμβουλό σας και γενικότερα να ακολουθήσετε τα όσα αναφέρονται στους Γενικούς Όρους που θα σας έχουν δοθεί σχετικά με τις υποχρεώσεις σας σε περίπτωση ζημιάς.

  • Να διευκολύνετε και να δίνετε κάθε δυνατή και εύλογη βοήθεια στους εκπροσώπους ή στους πραγματογνώμονες, για τη διαπίστωση του ατυχήματος, την εκτίμηση, τα αίτια της ζημιάς και τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες έγινε αυτή.

  • Να μην προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, που θα σημαίνει αποδοχή ή απόκρουση ή αναγνώριση ή συμβιβασμό ή διακανονισμό του καλυπτόμενου κινδύνου.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα διασφαλίζετε ότι η διαδικασία θα εξελίσσεται ομαλά.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page