top of page
Αναζήτηση

13 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις πιθανότητες ενός ατυχήματος με το αυτοκίνητό


1. Ανάψτε τα φώτα σας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Μην αλλάζετε λωρίδες συχνά, είναι επικίνδυνο και αυξάνει τις πιθανότητες ατυχημάτων σε δρόμους με διπλή γραμμή.

3. Πάντοτε να χρησιμοποιείτε το φλας.

4. Μη σκαλίζετε ραδιόφωνα, τηλέφωνα, ή άλλα πράγματα κατά την οδήγηση, βάλτε ένα CD ή ρυθμίστε το ραδιόφωνο σε ένα σταθμό, ενώ έχετε παρκάρει κάπου.

Όσον αφορά το κινητό τηλέφωνο, ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ Ή ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ κατά την διάρκεια της ΟΔΗΓΗΣΗΣ! Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες αιτίες ατυχημάτων, συμπεριλαμβανομένου το να χτυπάς και να σκοτώνεις πεζούς ή μοτοσυκλετιστές. 5. Ελέγχετε τακτικά τους καθρέφτες, και πάντα να έχετε υπόψιν σας να ελέγχετε το τυφλό σημείο πριν από την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας.

6. Αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα σε εσάς και το αυτοκίνητο μπροστά σας, ακόμα και σε αργή κυκλοφορία.

7. Μη φρενάρετε απότομα.

Όταν βλέπετε ότι θα πρέπει να σταματήσετε σύντομα, να αρχίσετε να επιβραδύνεται καλά εκ των προτέρων, αντί να πέσετε απότομα στα φρένα, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες σας να χτυπηθείτε στο πίσω μέρος ή να γλιστρήσετε σε ένα μπροστινό αυτοκίνητο κ.λ.π.






8. Να φοράτε τη ζώνη σας.

Εάν χτυπηθείς ή χτυπήσεις ένα άλλο αυτοκίνητο, οι ζώνες ασφαλείας αυξάνουν, έστω και προσωρινά, τις πιθανότητές σας να παραμείνετε σε μια ασφαλή θέση διατηρώντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

9. Μην οδηγείτε κουρασμένοι, μεθυσμένοι, έξαλλοι, ή άλλως υπό συνθήκες που επηρεάζουν τη συγκέντρωσή σας.

10. Αποφύγετε την οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες, εάν έχετε την επιλογή, ακόμη και αν νομίζετε ότι μπορείτε να οδηγείτε καλά σε αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχουν πολλοί κακοί οδηγοί εκεί έξω που μπορεί να είναι γύρω σας!

11. Μην οδηγείτε πολύ αργά ή γρήγορα.

Η γρήγορη οδήγηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που αυξάνει το ρίσκο ενός ατυχήματος, όσο καλός οδηγός μπορεί και να νομίζεις ότι είσαι. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα πεταχτεί ή θα σε κλείσει κάποιος στην πορεία σου.

Ωστόσο οδηγώντας αργά, δημιουργείς πίσω σου ουρές αυτοκινήτων, αναγκάζοντάς τους να προσπερνάνε με πιθανότητα κάποιος να πέσει πάνω σας.

12. Προσέξτε για κακούς οδηγούς και αποφύγετέ τους.

Σχεδόν ένα στα τρία ατυχήματα σχετίζονται με το αλκοόλ.

13. Κρατήστε το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση με τακτικούς ελέγχους συντήρησης.

Δεν έχει σημασία πόσο με ασφάλεια οδηγείτε, αν τα φρένα δεν λειτουργούν ή το ελαστικό σκάσει σε υψηλή ταχύτητα. Γι'αυτό πάντα να συντηρείτε το αυτοκίνητό σας.

Ετικέτες:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page