top of page
Αναζήτηση

Πώς να παραμείνετε υγιείς τις ημέρες των Χριστουγέννων


Έρχονται οι ημέρες των Χριστουγέννων και θέλετε να διασκεδάσετε - αυτό είναι φυσικό. Σας παρέχω μερικές γρήγορες συμβουλές που θα σας επιτρέψουν να διασκεδάσετε ελπίζοντας χωρίς να επηρεάσετε πολύ την υγεία σας.Αλκοόλ


Κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, υπάρχει συχνά περισσότερο αλκοόλ στο σπίτι από το συνηθισμένο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον πειρασμό να αφεθείτε. Αυτή την εποχή του χρόνου, οι άνθρωποι τείνουν επίσης να κοινωνικοποιούνται περισσότερο, παρέχοντας μια απότομη αύξηση στον αριθμό των ευκαιριών για κατανάλωση αλκοόλ.


Αν και το να το χαλαρώνεις μπορεί να είναι δύσκολο, η μετριοπάθεια θα κάνει την ημέρα των Χριστουγέννων πολύ πιο ευχάριστη. Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές σχετικά με το αλκοόλ:


 • στα πάρτι, συνδυάστε αλκοολούχα ποτά με αναψυκτικά

 • φάτε πριν πιείτε και αποφύγετε τα αλμυρά σνακ γιατί σας διψούν

 • αποφύγετε να αρχίσετε να πίνετε νωρίς την ημέρα

 • να θυμάστε ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση να αποδεχτείτε κάθε πρόσκληση σε πάρτι

 • να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο να αποδεχτείτε κάθε πρόσκληση σε σπίτι, κέντρο διασκέδασης κτλ

 • αξιόπιστη πηγή ενός δωρεάν ποτού, να είναι "καθαρό"

 • ορίστε τον εαυτό σας ως τον καθορισμένο οδηγό και μείνετε στα αναψυκτικά

 • μείνετε ενυδατωμένοι

 • δοκιμάστε μπύρες χωρίς αλκοόλ

 • επιλέξτε ποτά με χαμηλά επίπεδα αλκοόλ

 • πιείτε αργά

 • πιείτε με τον δικό σας ρυθμό και όχι των άλλωνΜην παραμένετε καθισμένοι


Τις ημέρες των Χριστουγέννων, μπορεί να είναι δελεαστικό να μείνετε καθισμένοι στον καναπέ για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας, εκτός από τις ώρες που ξοδεύετε καθισμένοι στο τραπέζι της τραπεζαρίας. Πολλές οικογένειες μαζεύονται για να παρακολουθήσουν μαραθώνιους ταινιών.


Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να αφεθείτε λίγο στον καναπέ, αλλά θα ωφελήσει τη γενική σας αίσθηση ευεξίας εάν σηκωθείτε και μετακινείστε ξανά και ξανά.


Μια γρήγορη βόλτα στο πάρκο θα είναι αρκετή.


Αν μη τι άλλο, μια σύντομη δραστηριότητα θα μειώσει τον διαθέσιμο χρόνο για την κατανάλωση ζαχαρωτών και γενικά φαγητού.Υπερφαγία


Η ημέρα των Χριστουγέννων είναι, για πολλούς από εμάς, η πιο λαίμαργη μέρα του χρόνου! Το τραπέζι που στρώνουμε να φάμε είναι τεράστιο και υπάρχει μια συνοδευτική σειρά από μπισκότα, τυριά, σοκολάτες, σνακ κτλ για να διαλέγουμε όλη την ημέρα. Από όλη αυτή τη λίστα, η μείωση της πρόσληψης τροφής είναι ίσως το πιο δύσκολο αυτή την εποχή του χρόνου.


Εάν μπείτε στον πειρασμό να πάτε για ένα δεύτερο γύρο, αναγκάστε τον εαυτό σας να περιμένετε 20 λεπτά και στη συνέχεια αξιολογήστε εάν χρειάζεστε πραγματικά κι άλλο ψητό γαλοπούλας ή χοιρινού κτλ.


Μόλις το γεύμα φτάσει στο στομάχι σας, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι στην πραγματικότητα δε πεινάτε και ότι οι πρόσθετες θερμίδες δεν είναι και ότι καλύτερο.Φάτε κάτι υγιεινό


Όπως έχουμε καθιερώσει, η ημέρα των Χριστουγέννων γεμίζει με αμαρτωλή κουζίνα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να επιλέξετε κάτι ελαφρύ.


Ίσως προσπαθήστε να αντικαταστήσετε μερικά θερμιδικά σνακ με ένα ή δύο φρούτα. Εκτός από τα προφανή οφέλη από τη λήψη περισσότερων βιταμινών και μετάλλων, μπορεί να διαπιστώσετε ότι θα είστε πιο χορτάτοι και ως εκ τούτου, πιο απίθανο να εμβαθύνετε στις λιγότερο υγιεινές επιλογές που σας περιβάλλουν.


Όταν ψωνίζετε για την περίοδο των γιορτών, φροντίστε να προσθέσετε μερικά υγιεινά τρόφιμα στη λίστα σας.Να προσέχετε!


Ατυχήματα κάθε είδους συμβαίνουν και συμβαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια των εορτών. Το αλκοόλ και η ζέστη δε πάνε μαζί. Έπειτα, υπάρχουν μπαταρίες για να καταπιούν τα παιδιά, χριστουγεννιάτικα δέντρα που μπορεί να ρίξει πχ το παιδί ή η γάτα, κοφτερά μαχαίρια που κόβουν κομμάτια κρέατος και άλλοι γενικά πάρα πολλοί κίνδυνοι.


Πρώτα και κύρια, αν και τα κεριά είναι ωραία να τα βλέπεις, εξακολουθούν να είναι επικύνδυνα. Αποφύγετε να τοποθετείτε κεριά κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Περιορίστε τη χρήση των κεριών όπου είναι δυνατόν.


Βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών και ότι παραμένουν υπό επίβλεψη. Γενικά πολλοί είναι οι τραυματισμοί στα επείγοντα των νοσοκομείων που σχετίζονται με παιχνίδια.


Σβήστε όλα τα φώτα πριν πέσετε το βράδυ. Δεν θα χρειαζονται τα φώτα του δέντρου σας.Οι άνθρωποι συχνά βλέπουν την περίοδο των διακοπών ως μια ανοιχτή πρόσκληση να κάνουν ό,τι τους ευχαριστεί, ότι θέλουν. Αντίθετα, φέτος, θεωρήστε ότι είναι μια πρόσκληση για να κάνετε καλό στην ψυχική και σωματική σας υγεία.Καλά Χριστούγεννα!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Αντίγραφο του Αντίγραφο του Αντίγραφο του Gold and Black Minimalist Monogram Personal Logo
bottom of page